NAS Access infrastruktur

På den här sidan förklarar vi hur NAS Access är uppbyggt tillsammans med Strategy Link/ETP Link. 

Delstrategier
Access-biblioteket består av ett flertal mindre och enklare handelsstrategier. Dessa exekveras på varsitt fiktivt konto i Autotrader. Varje strategi kan därmed viktas individuellt genom att variera resp testkontos saldo. Det går också att ställa in varje strategis egen hävstång mot testkontot i antingen Long-scriptet eller ev konfig-script som laddas ner tillsammans med strategiordermodellerna.
Användningen av separata fiktiva konton för varje delstrategi ger också möjlighet att följa upp resp strategi över tid via tex Loggade lokala ordertransaktioner > sortera på önskat konto


Strategy Link
En av de stora vinsterna med att slå samman ett antal strategiers positioner till en gemensam nettoposition är att man endast handlar minsta möjliga antal minifutures och därmed får en lägre genomsnittlig räntekostnad. Strategy Link hanterar varje strategis unika position genom att läsa av den minnescell som strategin skriver till. Summan av alla innehav beräknas och skickas till ETP Link som i sin tur replikerar positionen till ett skarpt konto i form av samma antal minifutures. I Strategy Link-panelen kan man också välja vilka delstrategier som ska tas med i nettopositionen genom att enkelt sätta "1" eller "0".
En annan fördel är att samma uppsättning minifutures kan användas oavsett antal anslutna delstrategier. Vill man addera en ny delstrategi behöver man alltså bara ansluta den till sitt unika testkonto och "switcha" på den nya strategin i Portfolio Collector Link.


ETP Link
Signalen från PC Link som innehåller nettopositionen tas emot av ETP Link och replikeras i form av samma antal minifutures. ETP Link har stöd för att välja den minifuture som för tillfället ligger närmast det angivna riktpriset. På så vis kan man checka in ett antal minifutures med olika prisnivå och undvika att stå utan position i händelse av att en minifuture går till stoploss och förfaller. 

 
Nyheter
2021-04-02
I nästa NAS Access Live 22:a april kl 18:15 går vi igenom nya uppdateringen av Portfolio Mixer, in...
2020-12-01
Måndag 7:e dec kl 18:15 körde vi ett öppet webinar med detaljerna kring tävlingen som går ut på a...
2020-12-04
Börsuppgången har kroknat något senaste två veckorna, och vi räknar med att det kommer fortsätta var...
2020-11-30
Oslo Börs har gjort uppdateringar som innebär att aktier fått nya identifiers. För att det ska fo...
2020-11-23
Ikväll måndag 23:e nov kl 18:15 körde vi ett öppet info-webinar inför intensivkursen som är planerad...
2020-10-20
Vi lanserar en ny gratisstrategi för aktiehandel Conquest är en ny robot som handlar aktier...
2020-04-08
Torsdagen 16:e april körde vi ett öppet webinar för alla som vill lära sig mer om hur minifutures oc...
2019-12-02
Vi har uppdaterat Pluto-strategierna med klimatfilter enligt den tidigare välkända årscykeleffekten....