Trend Entry och Exit

Ett enkelt och kraftfullt verktyg som ligger som standard i AutoTrader Bas är Trend Entry/Exit. Det är egentligen två modeller, en Trend Entry som kan öppna en position och Trend Exit som kan stänga en position. Båda baseras på trendlinjer man drar manuellt direkt i kursdiagrammet. Tanken är att man kan låta AutoTrader bevaka trendlinjerna och reagera genom att skicka en köp- eller säljorder när priset skär enligt exemplet nedan. Trend Entry/Exit kan sedan 160608 också handla index direkt på virtuellt konto. Vitsen kan vara att associera ihop tex minifutures eller bull/bear-certifikat som slavhandlas med hjälp av ETP Link. Du handlar helt enkelt index direkt på det virtuella kontot men får skarpa positioner i de ETPer (Exchange Traded Product) du associerat med indexet.

MULTI-versionen som beskrivs längst ned på sidan kan associera instrument till ett visst underliggande diagram så att du kan dra trendlinjerna direkt i tex OMXS30-diagrammet men handla utvalda minifutures eller aktier.
 

  En mycket användbar egenskap är att modellen övervakar köp- och säljkurser snarare än senast betalt. Detta gör det möjligt att använda trend- linjebevakning även på de instrument där omsättningen kanske är låg, som tex mini- futures. Det är viktigt att inte förväxla omsättning och likviditet. Likviditeten garanteras av emittenten som ställer ut mini- futuren. Det gör att det alltid går att både köpa och sälja en minifuture även om det inte finns några andra som handlar just nu.
 
Nyckelfärdigt
Trend Entry/Exit finns färdig direkt från installation av AutoTrader Bas, och är enkel att komma igång med. En steg-för-steg-beskrivning finns i manualen nedan så att du kan komma igång och "låsa in" din första vinstposition snabbt och smidigt.

Associera ETPer till underliggande diagram
En ny och mycket efterfrågad funktion som vi lagt till är möjligheten att associera en eller flera instrument (använd Trend MULTI nedan), tex minifutures eller certifikat, till ett underliggande diagram, tex ett index. Detta gör det möjligt att dra trendlinjer direkt i indexdiagrammet med automatisk orderläggning av det instrument man vill handla. Allt kan prepareras i förväg, anslutning av orderläggning och insatsbelopp, till automatisk vinsthemtagning eller stoploss. Det gör att det blir mycket enkelt och smidigt att snabbt dra en trendlinje i diagrammet, och vips är automatisk orderläggning aktiverad. 


I YouTube-klippet tittar vi lite närmare på hur Trend Entry/Exit kan användas för att enkelt handla sina favoritinstrument >

  • Fungerar med alla typer av instrument
  • Fungerar på alla 7 marknader som AutoTrader hanterar
  • Du kan ansluta så många Trend Entry/Exit du vill samtidigt
  • Individuella inställningar per instrument
  • Fungerar på alla dina Nordnet-konton
  • Bevaka positioner i instrument utan omsättning
  • Kan även hantera blankningspositioner
 
 
Nyheter
2020-10-20
Vi lanserar en ny gratisstrategi för aktiehandel Conquest är en ny robot som handlar aktier...
2020-10-17
Oroligt för USA-index Vi har sett en anmärkningsvärt stark återhämtning hos många ledande aktieind...
2020-05-06
Onsdag 13:e maj kl 18:00 kör vi nästa NAS Access Live, öppet webinar där vi kommer gå igenom Crash P...
2020-04-08
Torsdagen 16:e april körde vi ett öppet webinar för alla som vill lära sig mer om hur minifutures oc...
2020-03-26
I dessa tider sitter många hemma och jobbar, och har kanske andra möjligheter att också utnyttja vol...
2019-12-09
Vårens utbildning NAS VT20 har startat - vi går på djupet med riskhantering, hittar statistiska edga...
2019-12-02
Vi har uppdaterat Pluto-strategierna med klimatfilter enligt den tidigare välkända årscykeleffekten....
2019-06-09
Vi lanserar en ny gratisrobot som kan handla nästan vilka tillgångar som helst för att nå max...