Autostock

Sylvass börsanalys

Senaste nyheterna

MTX Pluto

Pluto-strategin ingår i NAS Access All Inclusive men kan också köpas separat som lifetime-licens.

 

MTX Pluto är byggd som en miniversion av multi edge-strategin Galaxy och använder fem statistiska edgar på Long-sidan och fem på Short-sidan. Pluto dagshandlar DAX-index och innehar inga positioner över natten. De 10 edgarna ser tillsammans till att korrelationen med börsen generellt är låg.

Strategin är lämplig som en del av en robotportfölj och kan enkelt riggas upp med PC Link för att ingå i nettopositioneringen. 

Läs mer om nettopositionering och strategidiversifiering >

Nettopositionering, hävstång och replikeringsmetod 
De 10 olika edgarna agerar helt individuellt och deras sammanlagda nettoposition handlas av PC Link i form av minifutures. Om tex 3 av edgarna signalerar "Long" och 1 av edgarna signalerar "Short" får vi en nettoposition på +2 Long. Istället för att köpa 3 positioner Minilong och 1 position Minishrt handlar vi istället 2 positioner Minilong. 
Strategy Link/ETP Link kan dessutom själv selektera bästa minifuture-kandidat enligt ett ditt förinställda riktpris. Tack vare att replikeringsmetoden används för handel av minifutures spelar minifuturens egen hävstång inte någon roll för resultatet. Hävstång ställs in per edge, tex 1 motsvarar att varje edge kan handla för hela fiktiva kontot multiplicerat med 1. Teoretiskt kan alltså alla fem edgar åt samma håll signalera samtidigt vilket då ger en sammanlagd hävstång på 5. I praktiken inträffar det i princip aldrig eftersom edgarna är olika och använder egna klimatfilter. Oftast ligger en eller två i position samtidigt, men det är ändå viktigt att välja minifutures med tillräckligt hög hävstång för att Pluto ska kunna ta position i alla edgar samtidigt. 

MTX Pluto exekveras i MultiTrader X-plattformen (som ordermodell i Autotrader) som gör det möjligt att också simulera enstaka eller samtliga edgar samtidigt för att studera utfallet närmare.